S účinností od 1. ledna 2024 Keňa plošně zrušila vízovou povinnost a zavedla elektronický registrační systém ETA. Elektronickou registraci lze podle keňského zákona provést pouze prostřednictvím internetu, a to na webové stránce https://www.etakenya.go.ke/en.
Zájezd do

IGV Blue Bay Club

Hodnocení: 4/5

Keňa, Watamu, Watamu

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

Hotel IGV Blue Bay Club

Středisko

Watamu

Poloha

Jeden z nejoblíbenějších hotelů v oblasti Watamu, cca 2 km od samotného centra letoviska a cca 25 km od živého letoviska Malindi. Cca 6 km od hotelu se nachází známé ruiny města Gede či přírodní rezervace Watamu Marine Park. Obchody a restaurace se nachází v těsném okolí hotelu.

Pláž

Poblíž hotelu se nachází hned dvě pláže s bílým jemným pískem a pozvolným vstupem do moře. Slunečníky a lehátka zdarma, osušky zdarma.

Vybavení

Vstupní hala s recepcí, cca 85 pokojů, hlavní restaurace s italskou a africkou kuchyní, bar, Wi-Fi v prostorách recepce (zdarma), bazén (lehátka a slunečníky zdarma), obchod se suvenýry

Ubytování

Pokoje Standard mají klimatizaci, stropní ventilátor, moskytiéru, Wi-Fi, trezor (zdarma), vlastní sociální zařízení (koupelna, WC, vysoušeč vlasů), balkon nebo terasu s posezením
Za příplatek:
Deluxe s výhledem do zahrady - stejné vybavení
Deluxe s výhledem na moře - navíc TV
Suite - ložnice s obývací částí, veranda

Stravování

Soft all inclusive: snídaně (7:30-10:00) a oběd (13:00-14:30) formou bufetu, večeře (20:00-21:30) výběrem z menu. Během hlavního jídla k dispozici voda a vybrané nealkoholické nápoje. V časech 10:00-22:00 je k dispozici neomezené množství nealkoholických nápojů. Rovněž je k dispozici menší svačina (ovoce, káva či čaj). Lze čerpat ve vybraných barech a časech.
Na večeři jsou u pánů vyžadovány dlouhé kalhoty.

Sport a zábava

zdarma: animační a večerní programy pro děti i dospělé, plážový volejbal, stolní tenis, šipky, tenis (vybavení za poplatek); za poplatek: SPA centrum (masáže či kosmetické úpravy), potápěčské centrum, vodní sporty na pláži

Cena zahrnuje

* leteckou dopravu v turistické třídě včetně tax a příplatků
* transfery v cíli zájezdu
* počet noclehů dle smlouvy o zájezdu
* stravování v rozsahu uvedeném u ubytovacího zařízení
* služby česky hovořícího delegáta
* pojištění dle zák. č. 159/99 Sb.

Informace

* Cena nezahrnuje povinnou turistickou autorizaci eTA (Electronic Travel Authorisation), kterou je nutné vyřídit s dostatečným časovým předstihem před odletem do destinace, na webových stránkách https://www.etakenya.go.ke/en Cena je cca 32 USD/os za standardní vyřízení
* eTA je nutné mít vytištěné a prokázat se jím na odletu z ČR.
* Více informací: https://www.etakenya.go.ke/en/pages/FAQS
* Platí pro všechny osoby vč. dětí
* Cestující s již zaplacenými a vydanými e-vízy nepotřebují eTA - Víza jim budou platná do jejich vypršení dle vydání.
* Platnost cestovního pasu musí být minimálně 6 měsíců po návratu.
* V Keni platí zákaz používání igelitových sáčků (platí i pro dovoz)
* Více informací na webových stránkách MZV.
Kontakty pro vyplnění žádosti:
Hotel IGV Blue Bay Club
T: +254 722 208 691
reservations@bluebaykenya.com
Mida Creek Road, Watamu Kenya

Vybavení hotelu

  • Novinka
  • Pouze v Čedoku
  • Slunečníky zdarma
  • WIFI zdarma

Informace o hotelu

Vyberte si termín

Destinace

dopravaletecky

09:00 h

Popis

Asi 24 km jižně od Malindi se nachází malé plážové letovisko Watamu s vlastním mořským národním parkem. Korálové útesy jsou zde mnohem kouzelnější než v Malindi a viditelnost pod vodou není v období dešťů ovlivněna bahnem, které přináší řeka Galana.

Mořský národní park Watamu

V této oblasti pobřeží Watamu byl vyhlášen národní park a zakázán rybolov. Najdete tady ideální podmínky pro šnorchlování a potápění. Místní korálové útesy oplývají nádhernými barvami a tvary a pozorování jejich obyvatel je nezapomenutelným zážitkem. Kromě fantasticky barevných korálových rybek ale můžete v parku pozorovat také obrovské kanice nebo delfíny, ti odvážnější i žraloky. A pokud nepatříte k příznivcům potápění, můžete pozorovat podmořský život alespoň proskleným dnem lodi.

Jednou z nejznámějších osobností, která navštívila toto čarokrásné místo byl Ernest Hemingway, kterého přilákal lov velkých ryb v okolí Malindi a Watamu. Krása afrického pobřeží ho okouzlila a jeho duch jakoby tu stále přetrvával.

Vstup do parku stojí cca 5 USD, otevřeno je denně.

Počasí

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout