Esencia de La Palma by Princess Hodnocení: 5/5

ESENCIA DE LA PALMA BY PRINCESS

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Poloha

Na jihozápadním pobřeží ostrova, 30 km od letiště, poblíž vesničky Las Indias. Hotel akceptuje pouze hosty starší 16 let.
Zájezd na ostrov La Palma je realizován s přelety/přejezdy lodí mezi ostrovy Tenerife - La Palma nebo Gran Canaria - La Palma.Na ostrově La Plama není osobně k dispozici delegát Canaria Travel CZ.

Vybavení objektu

Hotel je součástí komplexu La Palma Princess, který je postavený ve stylu kanárské vesnice. Hostům je k dispozici vstupní hala s privátní recepcí, restaurace, bary, konferenční sály, bezplatné Wi-Fi připojení k internetu, malý obchod, služby prádelny, služby lékaře, půjčovna aut a kol, parkoviště (zdarma). V zahradě se nachází 4 bazény (jeden v zimních měsících vyhřívaný), sluneční terasa s lehátky a slunečníky. K relaxaci je možné využít služeb centra SPA Aqua Princess (ozdravné procedury, kosmetika, vířivka, sauna, masáže). Hotel připravuje denní i noční animační programy.

Stravování

Snídaně a večeře jsou formou švédských stolů v hotelové restauraci (oddělená část pro hosty Esencia). Program all inclusive zahrnuje plnou penzi, lehké občerstvení, nealkoholické a alkoholické nápoje místní výroby po celý den. Program all inclusive (listopad - duben) plus zahrnuje značkové alkoholické nápoje.

Obchody

Obchůdky a restaurace se nachází ve vesnici Las Indias cca 5 km od hotelu a ve vesnici Fuencaliente cca 10 km od hotelu.

Pláž

Pláž La Zamora se nachází cca 20 minut od hotelu.

Internetové stránky

www.princess-hotels.com

Doplňující informace

V hotelech na ostrově La Palma není k dispozici informační kniha.

Pokoj Standard Esencia

Klimatizovaný, elegantně zařízený pokoj má ve svém vybavení televizi se satelitními programy, bezplatné Wi-Fi připojení k internetu (rychlejší Premium za příplatek), telefon, minibar, trezor (zdarma), čajový a kávový servis, koupelnu s WC, vanou a vysoušečem vlasů, balkon nebo terasa. Za příplatek je možné objednat pokoj s výhledem na moře nebo s bočním výhledem na moře.Maximální obsazenost – 3 osoby (starší 16 let).


Informace o hotelu

  • Vzdálenost od pláže Pláž 1.5 km
  • Vzdálenost od centra města Centrum 10 km
  • Vzdálenost od letiště Letiště 30 km
  • Klimatizace Klimatizace ano
  • Vnější bazén Vnější bazén ano
  • TV TV ano
  • Minibar, Bar Minibar ano
  • Tenis, Volejbal Tenis ano
  • Klidná lokalita Klidná lokalita ano
  • Fitness Fitness ano
  • Animační programy Animační programy ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano
  • Půjčovna kol Půjčovna kol ano
  • Hotel bez dětí ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Doprava letecky

05:00 h

Popis

Tento idylický ostrůvek je pověstný svou zelenou barvou, která je dána příznivými klimatickými podmínkami. La Palma je velká 706 km2 a stává se tak pátým největším ostrovem Kanárského souostroví. Na ostrově žije 85 tis. obyvatel, asi 18 tis. z nich žije v hlavním městě Santa Cruz de la Palma. Klima je ovlivňováno vlhkými větry, občas prší a průměrná roční teplota je 20°C. Vzhledem k dosti malé rozloze ostrova a velkým vrcholům hor je La Palma zcela unikátní a je označován za ostrov s nejstrmějším terénem na světě.

Na ostrově rostou banánovníky a mnohé jiné druhy ovocných stromů, borovice a samozřejmě palmy. Nenechte se však zmást, La Palma znamená v překladu "dlaň". Ve strmých svazích si libují mufloni, potkat byste mohli také divokého králíka. Úrodná půda přeje zemědělství, pěstuje se zde i tabák a určitě ochutnejte výborný místní med a proslulé víno. Nejvyšším bodem ostrova je Roque de los Muchachos (2.426 m n.m.).

Ten, kdo rád vzhlíží k nebesům a milovníci noční oblohy jistě ocení fakt, že podle astronomů jsou na nejvyšším místě La Palmy nejvhodnější podmínky pro pozorování hvězd na světě. Proto se samozřejmě na Roque de los Muchachos nachází observatoř. . Lákadlem ostrova je rozhodně národní park Parque Nacional de la Caldera de Taburiente - obří kotlina, kde můžete spatřit vedle zelených kapradinových lesů i tryskající prameny přecházející v úzké říčky, které protékají roklinami po prudkých stráních. Dalším zajímavým místem je magická jeskyně Cueva Bonita, vulkanický kráter Caldera de Taburiente a sopka Tenequía (naposledy činná v roce 1971). Kromě sopky Tenequía a jeskyně Cueva Bonita uvidíte bujnou zeleň a mnoho pramenů, řek a říček. Budete mít možnost nahlédnout do největšího vulkanického kráteru na světě. Caldera de la Taburiente je 9 km široký a 770 m hluboký.

Milovníkům historie doporučujeme navštívit hlavní město ostrova Santa Cruz de la Palma, kde se zastavoval už Kryštof Kolumbus při svých objevitelských výpravách. Okouzlí Vás malebnými uličkami a domky se zvláštními fasádami, dřevěnými balkony a verandami. Na náměstí Plaza de Espaňa stojí kostel z 15. stol. Iglesia el Salvador. Zajímavé je námořnicko - historické muzeum, které je umístěno v plachetnici a za shlédnutí také stojí budova radnice a chrámu. Nedaleko hlavního města se nachází klášter Las Nieves zasvěcený patronce ostrova Virgen de las Nieves. Ostrov La Palma je pověstný i vynikajícím vínem, které zraje přímo na sopečných svazích.

La Palma nepatří k tak hojně turisticky navštěvovaným lokalitám jako ostatní Kanárské ostrovy. Je to z důvodu menšího počtu pláží a také tím, že se před Vámi může sluníčko tu a tam schovat. Na druhou stranu existuje řada důvodů, proč je La Palma označována jako La Isla Bonita (krásný ostrov( nebo La Isla Verde (zelený ostrov). Příznivé klimatické podmínky způsobily, že máme možnost obdivovat překrásnou přírodu plnou rostlin a stromů. Na ostrově La Palma se bude také líbit milovníkům turistiky. Pro ně je tu vyznačeno mnoho tras různých náročností. Díky velice strmému terénu si na ostrově užijí také cyklisté, kteří rádi testují, co vydrží. Pokud jste obdivovateli divoké přírody a krásných scenérií, jistě Vás La Palme nadchne.
  • Vzdálenost od pláže Pláž 1.5 km
  • Vzdálenost od centra města Centrum 10 km
  • Vzdálenost od letiště Letiště 30 km

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 24 °C v noci 17 °C

  • Teplota vody 19 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 22 °C v noci 17 °C

  • Sobota 25 °C v noci 18 °C

  • Neděle 24 °C v noci 18 °C

  • Pondělí 22 °C v noci 18 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout