Aktuální vstupní podmínky a podmínky pro návrat najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí: https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/sri_lanka/cestovani/covid_19.html

Aktuální doporučení a varování: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/sri_lanka_upozorneni_na_mozne_komplikace_1.html
Zájezd do

Vivanta by Taj Bentota

Hodnocení: 5/5

Srí Lanka, Bentota, Bentota

Sdílet
Dejte nám ještě chvilku, prosím,
ověřujeme dostupnost a ceny.

TAJ BENTOTA RESORT & SPA

Číslo termínu: Klikněte pro zobrazení čísla termínu

Popis zájezdu

Jedná se o pobytový zájezd. Vydejte se s námi na tento tropický ostrov v Indickém oceánu do letoviska Bentota, které leží 62 km jižně od hlavního města Colombo a pyšní se svými uchvatnými plážemi a nadstandartními turistickými službami. Užijte si sluníčka, překrásného moře a místní atmosféru. CITY TOUR DO MĚSTA COLOMBA V CENĚ ZÁJEZDU - V ANGLICKÉM JAZYCE!!!


PROŽIJTE VAŠÍ EXOTICKOU DOVOLENOU V HOTELU
VIVANTA BY TAJ 5* S POLOPENZÍ!!!


Popis Lokace

BENTOTA:

Letovisko „Bentota“ se nachází 60 km jižně od hlavního města Colombo, v provincii Galle. Jeho název je odvozen od slov Bem - démon, a Tota - říční břeh. Místo má zlaté pláže a je vhodné pro milovníky plážového odpočinku a vodních sportů. Turisty do Bentoty lákají především krásné písčité pláže a bohatý podmořský život s množstvím korálových útesů. Letovisko je známé svým trhem s řemeslnými výrobky. Ve městě naleznete amfiteátr s každodenními představeními. Bentota je též proslavena vínem (Toddy) z kokosových palem (kokosové šťávy).


Zajímavá místa v blízkosti: "COLOMBO": Největší město, nacházející se na západním pobřeží Sri Lanky, je jedním z největších a nejdůležitějších přístavů v Indickém oceánu a také středem obchodního dění s množstvím administrativních budov. Naleznete zde také budovy a ruiny z koloniální doby, které Vám přiblíží historii tohoto multikulturního města. Za návštěvu jistě stojí hinduistický klášter či budhistický chrám. "KANDY": Město posledních Singálských králů vyzařující elegantním šarmem a atmosférou starověku se nachází ve výšce 500 m. n. m. a je lemováno vysokými kopci s nádhernou faunou a florou. "Kandy" se právem pyšní svým bohatým kulturním dědictvím. Dominantou je města "Chrám Sv. Zubu", kde je uchována replika schránky s jedním ze čtyř Buddhových zubů, které byly nalezeny po jeho kremaci. Najdete zde také další množství svatyní a chrámů ze 14. století.

Popis ubytování

TAJ BENTOTA RESORT & SPA 5*****:

Hotel se nachází přímo na písčité pláži v letovisku Bentota, vzdálený 60 km jižně od hlavního města Colombo a 90 km od mezinárodního letiště - Bandaranaike International Airport. Má celkem 160 klimatizovaných pokojů (Superior Charm, Superior Charm - Sea View, Deluxe Delight – Garden View, Deluxe Delight – Garden Terrace, Deluxe Delight – Sea View, Premium Indulgence, Deluxe Allure Suite, Premium Temptation Suite, Presidential Suite), které jsou vybavené vlastním sociálním zařízením, kabelovou televizí, mini barem, trezorem, vysoušečem vlasů a čajovým/kávovým koutkem. Některé pokoje mají výhled na Indický oceán nebo do zahrady. Hotel má 4 restaurace – „The Palms“ (snídaně, obědy, večeře) - a la carte restaurace s nabídkou místní a mezinárodní kuchyně, „Sea View“ s výhledem na moře, „S.H.A.C.K.“, „Oriental Pavilion“ - orientace na čínskou kuchyni, dále bar – „Tease“. Disponuje venkovním bazénem, saunou, vířivkou, fitness a wellness centrem, lázněmi – „Signature Jiva Spa“, kde svým hostům nabízí masáže, zábaly a další terapie, vše pod dohledem odborného personálu, dále prádelnou, směnárnou, business centrem a pokojovým servisem 24 hodin denně. Nechybí zázemí pro sportovní vyžití, jako je kulečník, stolní tenis nebo vodní sporty. Wifi je k dispozici zdarma na recepci.

Strava

Kuchyně na Sri Lance nabízí plno gurmánských specialit a lahůdek. Skládá se z ovoce a zeleniny, kokosových ořechů, mořských plodů. Tamní speciality ovlivnily národy, které měly se Srí Lankou co do činění. Byli to Arabové, Indové, Holanďani či Angličané. Vliv jednotlivých kuchyní se dodnes promítá v pokrmech domorodců a tvoří zajímavé směsi chutí. Hlavní vliv má pochopitelně kuchyně indická, v mnoha ohledech jsou obě kuchyně totožné.

PROGRAM

1. DEN
odlet z České republiky (dle potvrzeného letového řádu)
2. DEN (LETIŠTĚ/BENTOTA)
Po příletu se setkáte s anglicky hovořícím průvodcem, následuje transfer do hotelu VIVANTA BY TAJ 5***** v Bentotě
Ubytování
Volný program
3.DEN - poslední den
Volný program
Možnost fakultativních výletů
POSLEDNÍ DEN
Snídaně v hotelu
Odjezd na letiště
Přílet do České republiky (dle potvrzeného letového řádu)
Uvedená cena zájezdu obsahuje letenky za cenu v optimální knihovací třídě. Tento zájezd si můžete objednat v jakémkoliv termínu na libovolnou délku pobytu, může se zde lišit konečná cena. Rádi Vám cenu zkalkulujeme na základě Vaší nezávazné objednávky.

Cena zahrnuje:

Leteckou dopravu v ekonomické třídě s přestupem dle letového řádu Transfer letiště - hotel - letiště Ubytování se stravováním dle zvolené nabídky Přivítání na letišti zástupcem zahraničního partnera po příletu do destinace (v anglickém jazyce) Asistence česky/slovensky hovořícího delegáta na telefonu po celou dobu pobytu 24 hodinová asistence zahraničního partnera na telefonu (v anglickém jazyce) Pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje:

Vstupní vízum - možnost vyřízení přes naší CK (1750,- Kč osoba) Cestovní pojištění Fakultativní výlety

Informace o hotelu

  • Vzdálenost od pláže Pláž 0 m
  • Klimatizace Klimatizace ano
  • Vnější bazén Vnější bazén ano
  • Vnitřní bazén Vnitřní bazén ano
  • Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma Lehátka a slunečníky u bazénu zdarma ano
  • TV TV ano
  • Minibar, Bar Minibar ano
  • Lednička Lednička ano
  • Dětské hřiště, Dětský bazén Dětské hřiště ano
  • Tenis, Volejbal Tenis ano
  • Surfování Surfování ano
  • Fitness Fitness ano
  • Bezbariérový přístup Bezbariérový přístup ano
  • Domácí zvířata povolena Domácí zvířata povolena ano
  • Hotelová restaurace Hotelová restaurace ano
  • Kavárna Kavárna ano
  • Půjčovna kol Půjčovna kol ano

Vyberte si termín

Mapa a lokalita

Mapa nemusí obsahovat všechny nalezené hotely. Poloha hotelů na mapě má pouze informativní charakter. Nahlásit

Doprava letecky

10:00 h

Popis

Jižně od Aluthgamy se nachází městečko Bentota, které leží mezi lagunou a pobřežní silnicí. Městečko zdobí krásné palmy a plno luxusních hotelů. Na severním konci Bentoty je pláž obrácená k Aluthgamě, říká se jí Rajský ostrov (Paradise island). Na jedné straně je klidná voda Bentonské laguny a na druhé straně bouřlivé vlny Indického oceánu. Ostrov je přeplněn hotely. Laguna skýtá plno možností k vodním sportům a výlet lodí po řece Bentotě. Jižní část bentotské pláže je tvořena souvislou vrstvou písku. Zde najdete celou škálu hotelů, které jsou přímo na pláži, přitom nabízí dostatek klidu a soukromí. Směrem do vnitrozemí se nachází vesnička Bentota, kde jsou k vidění chrámy a další turistické památky. Celá Bentota je i přes turisty velice klidná. Někdy máte pocit, že se zde zastavil čas, což je právě lákavé pro turisty.

Všudypřítomní jsou aktivní domorodci, kteří vám s čímkoliv poradí a cokoliv vám ukáží. Ovšem někdy jejich ochota hraničí až z vlezlostí. Pokud využijete jejich průvodcovských služeb, předem se domluvte na ceně.

Domorodci vám např. ukáží sběrače palmového vína nebo místo zpracování kokosového vlákna. Za návštěvu rozhodně stojí chrám Wanawasa Raja Mahaviharaya, který se tyčí na východním konci vesnice. Další zajímavost je chrám Galapata Vihara z 12. století. Bentotská laguna je ideální na výlet lodí, pokochat se můžete krásnou přírodou, spoustou vodních ptáků nebo mangrovami. Zajet si můžete k místu, kde se líhnou mořské želvy. Toto místo, které je pouhé tři kilometry od bentotského mostu, vytvořili obyvatelé, aby zabránili želvímu úbytku. Výletní lodě nejsou nejmodernější a ani moc tiché. Jakékoliv výlety se dají lehce domluvit v hotelích. Bentota má vlakové nádraží. Pokud se sem na výlet vydáte autobusem, nejjednodušší bude vystoupit v Aluthgamě.
  • Vzdálenost od pláže Pláž 0 m

Počasí

Aktuální počasí

  • Teplota 32 °C v noci 26 °C

  • Teplota vody 29 °C

Předpověď na další dny

  • Zítra 32 °C v noci 26 °C

  • Sobota 31 °C v noci 26 °C

  • Neděle 32 °C v noci 26 °C

  • Pondělí 32 °C v noci 27 °C

Měsíce vhodné na dovolenou v této destinaci

  • Nejlepší
  • Dobrý
  • Mimosezóna
  1. Leden
  2. Únor
  3. Březen
  4. Duben
  5. Květen
  6. Červen
  7. Červenec
  8. Srpen
  9. Září
  10. Říjen
  11. Listopad
  12. Prosinec

Další zájezdy, které by vás mohly zaujmout